Det här är historien om en 34 åring med nyfunnen passion för programmering. Mitt namn är Anders Björkland och det här är min resa mellan blöjor, jobb och träning för att lära mig webbutveckling.

När jag var 9 år hade vi en Amiga 500. Runt den satt vi barn med 45 minuters speltid. När ens tid var slut hände det ofta att nästa syskon som skulle spela hade en publik. På detta sätt spelade vi Lemmings, The Settlers och Monkey Island. Någonstans på vägen upptäckte mina äldre syskon att de kunde skapa egna spel. Med programmering i Amos gjorde de bland annat Masken och Wizard Wars, ett spel som påminde om Worms möter X-com. Jag hade ingen koll på programmering men ändå satt jag ofta bredvid och tittade på när de skrev.

Sedan dess har jag tagit andra vägar: militärtjänstgöring, magisterexamen i statsvetenskap, handläggare i statlig tjänst. Nu är jag trebarnsfar och föräldraledig åt tvillingar. Det finns ett ton saker jag skulle kunna dela med mig av om dessa små gullklimpar, men det kommer inte vara fokus för denna sida. Dem vill jag hålla för mig själv och min familj. Femte Arenan handlar om utveckling; programmering och utbildning. Programmering är ett utmärkt komplement till det fysiska närvarandet av att ha hand om bebisar.

På Femte Arenan delar jag med mig av min programmeringsresa. Jag är amatör och gillar vad jag gör. Det innebär att inget blir perfekt, men att jag lär mig att bli lite bättre för varje dag.

Välkommen till Femte Arenan.