Dubbla saker hälften så snabbt

Denna veckan har jag fortsatt med statistik och programmering. Det blir alltså dubbelt upp mot vad jag gör i vanliga fall. Men det har inneburit att det gått lite långsammare på båda hållen.

I helgen kommer jag göra klart den första delen av statistikkursen. Det innebär att jag gör en liten quiz om de huvudsakliga beståndsdelarna i en statistisk undersökning.

Så länge jag inte hoppar över viktiga delar eller ger upp så kan jag bara fortsätta öka mina kunskaper. Det är som med programmeringen. Jag tror att det är sunt (för det är ju roligt också) att jag fortsätter med den när jag har lite tid över. Om jag kan slutföra den initiala och levererbara delen av Bokarenan så kan jag fortsätta lägga till funktioner till den, där ibland hoppas jag kunna göra lite statistiska analyser av underlaget. Till exempel så skulle det vara lite intressant kuriosa att se vilka ord som är vanliga för att beskriva thrillers jämfört med romantikromaner.

Så denna helg kommer jag jonglera begrepp så som normalfördelning, obundet slumpmässig urval, kvartiler, median, standardavvikelse, outlier, lådagram, statistiskt signifikant, och så vidare.

Denna helg kommer jag även ägna No Man’s Sky lite uppmärksamhet. Det är ganska mysigt, men jag vet inte hur mycket längre jag kommer hinna i spelet. Jag har hunnit komma till en anomali och träffat på andra spelare där. Hux flux så började en spelare ge mig en massa saker. Det bara dök upp bland min packning. Och det visade sig vara värt ungefär 20ggr av vad jag hade tjänat så långt. Så det var väldigt roligt att få den extra skjutsen just som jag höll på att visa systersonen vad spelet gick ut på. Men ikväll har jag lovat min äldsta dotter att vi ska skjuta upp lite raketer i spelet Kerbal Space Program. Vi får se om vi lyckas lämna atmosfären.

Trevlig helg, allihopa!